Opis
Burak to warzywo zawierajace witaminy B1, B2, C, PP, E I K1 oraz związki mineralne takie jak: krzem, wapń, magnez, żelazo mangan i sód.
Ekologiczny i wegetariański barszcz czerwony. Doskonałe gotowe danie, które wystarczy jedynie podgrzać.
Nie zawiera dodatku barwników, substancji smakowych i konserwujących.
SKŁAD | Sok z ekologicznych buraków kiszonych 70%, sok z ekologicznych selerów kiszonych 30%, przyprawy: llośc laurowy, ziele angielskie, majeranek, czosnek, ekologiczny cukier trzcinowy | ||
WŁAŚCIWOŚCI | |||
Konsystencja | ciekła | ||
Kolor | czerwony | ||
Smak | słodko-kwaśny | ||
Zapach | typowy dla barszczu | ||
Alergeny | seler | ||
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 100G | |||
WARTOść ENERGETYCZNA | BIAŁKO | TŁUSZCZE | TŁUSZCZE NASYCONE |
21 kcal/89 kJ | 0,37 g | 0,50 g | 0,0 g |
WÄGLOWODANY | CUKRY | BŁONNIK/PEKTYNA | SÓL |
7,30 g | 6,0 g | brak inf. g | 0,08 g |