Opis
Jest to naturalnie mętny sok wytworzony z ogórków kiszonych, które poddaje się tłoczeniu na prasie.
OGÓRKI: Wartość odżywcza świeżych ogórków jest niewielka, lecz są cenne ze względu na smak i zawartość wielu związków o charakterze zasadowym, co korzystnie wpływa na trawienie.
Kiszone ogórki sprzyjają lepszemu przyswajaniu potraw.
Są one dostatecznie silnymi czynnikami wywołującymi wydzielanie soków żołądkowych.
Dodatkowo, jedna z bakterii biorących udział w procesie kiszenia wytwarza dużo witaminy C, której pozbawione są surowe ogórki.
| SKŁAD | Sok z ogórków kiszonych, ekologiczny czosnek, sól, tł‚oczony, nie z koncentratu. | ||
| WŁAŚCIWOŚCI | |||
| Konsystencja | płynna | ||
| Kolor | przeźroczysty, mętny | ||
| Smak | kwaśny | ||
| Zapach | typowy dla kiszonych ogórków | ||
| Alergeny | brak | ||
| Kwasowość | 3,5-4 | ||
| WARTOSCI ODŻYWCZE W 100G | |||
| WARTOŚĆ† ENERGETYCZNA | BIAŁKO | TŁUSZCZE | TŁUSZCZE NASYCONE |
| 45 kcal/11 kJ | 1 g | 0,0 g | 0,0 g |
