Opis
Kruche, maślane ciasteczka bez glutenu z delikatną nutą wanilii, które przypadną do gustu dużym i małym łasuchom. Duża zawartość masła.
Te maślane ciasteczka bezglutenowe doskonale pasują zarówno do kawy jak i herbaty. Idealne do podjadania samemu oraz aby dzielić się nimi z bliskimi.
– bez tłuszczu palmowego
– bez tłuszczy utwardzonych
– bez skrobii pszennej bezglutenowej
– bez syropu glukozowego
– bez sztucznych barwników
– bez jaj w składzie
Składniki: skrobia kukurydziana, masło 32%, mąka ryżowa, cukier, syrop ryżowy, błonnik ziemniaczany, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu; substancja zagęszczająca: guma guar; aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 2293kJ/ 548 kcal
Tłuszcz: 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 71 g
w tym cukry: 17 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 2,3 g
Sól: 0,33 g
Masa netto: 120 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.