Opis
Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami to sposób na pożywne śniadanie lub chrupiącą przekąskę.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ:
- ŻELAZA,
- MAGNEZU,
- BŁONNIKA
100% NATURY, GOTOWA DO SPOŻYCIA
Chrupiąca pszenica z melasą i migdałami jest gotowa jako:
– dodatek do jogurtu, mleka lub napoju roślinnego,
– dodatek do naleśników, ciasta oraz innych dań,
– pyszna przekąska prosto z paczki
Składniki: ekspandowane ziarno pszenicy (74 g*), melasa buraczana (32 g*), migdały (5 g*). *masa użyta do wytworzenia 100 g gotowego produktu
Wartość odżywcza 100 g produktu
- wartość energetyczna: 1622 kJ (384 kcal)
- tłuszcz: 4,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
- węglowodany: 71 g
- w tym cukry: 21 g
- błonnik: 6,6 g
- białko: 12 g
- sól: 0,03 g
- żelazo: 7,0 mg (50% RWS)
- magnez: 200 mg (53% RWS)
ZALETY:
magnez
przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
żelazo
pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego i transporcie tlenu w organiźmie