Opis
Jest to naturalnie mętny sok wytworzony z jabłek i buraków, które poddaje się tłoczeniu na prasie . Uzyskany sok , odpowietrza się ,rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza
JABŁO: Zawiera cukier, białka, witaminy C, B1, B2, PP, prowitaminę A i kwas pantotenowy. Występujące kwasy organiczne jabłkowy i cytrynowy pobudzają pracę przewodu pokarmowego zwiększając wydzielanie soków trawiennych.
BURAK CWIKŁOWY: Zawiera witaminy B1, B2, C, PP, E, K1 oraz związki mineralne m. in. krzem, wapń „, magnez, żelazo, mangan czy sód.
| SKŁAD | Sok z jabłek ekologicznych 60%, sok z buraków ekologicznych 40%, tłoczony, nie z koncentratu | ||
| Konsystencja | płynna | ||
| Kolor | ciemnoczerwony | ||
| Smak | słodki | ||
| Zapach | typowy dla soku buraczano-jabłkowego | ||
| Alergeny | brak | ||
| Kwasowosc ‡ pH | 4-5 | ||
| WARTOŚCI ODZYWCZE W 100G | |||
| WARTOSC† ENERGETYCZNA | BIAŁKO | TŁUSZCZE | TŁUSZCZE NASYCONE |
| 45 kcal/189 kJ | 0,50 g | 0,50 g | 0,10 g |
| WÄGLOWODANY | CUKRY | BŁONNIK/PEKTYNA | SÓL |
| 11,0 g | 4,2 g | 1 g | 0,06 g |
