Pokaż panel

Soki z aceroli

Chcesz wzmocnić swoją odporność? Zapomnij o tabletkach – naturalny sok z aceroli sprawi, że będziesz zdrowy przez cały rok! Kup go w Biomondo w atrakcyjnej cenie i bez wychodzenia z domu.

Zamknij

Sok z Aceroli 100% 500 ml Bio Look Food

16,95 
Sok z aceroli Look Food powstaje z najwyższej jakości owoców rośliny malpigia granatolistna (Malpighia glabra L.), inaczej nadgwiazdka granatolistna bądź wiśnia z Barbados.

Acerola naturalna lepsza od cytryny?

W powszechnej opinii cytryna uchodzi za owoc bogaty w witaminę C, ale z acerolą nie ma szans. Rosnąca w Ameryce Północnej, Środkowej i Południowej naturalna acerola, inaczej określana jako wiśnia z Barbados, ma aż 1500-2500 mg witaminy C w 100 gramach. To wartość 30 razy większa niż w cytrynie i 10 razy większa niż w czarnej porzeczce. Co więcej, witamina C zawarta w soku z aceroli wchłania się znacznie lepiej niż ta sama witamina z innych źródeł, zarówno naturalnych, jak i syntetycznych. Właśnie dlatego sok z aceroli warto spożywać jesienią i zimą, w okresie wzmożonego ryzyka zachorowań, by uodpornić organizm. Jeśli nie wiesz, gdzie kupić wyciśnięty z aceroli sok, to zapoznaj się z produktami, które oferuje nasz sklep internetowy ze zdrową żywnością.

Acerola - sok BIO na odporność: właściwości

Właściwości soku z aceroli wynikają z obecnego w niej dużego stężenia witaminy C, która pełni w naszym organizmie rozmaite funkcje. Przede wszystkim:

  • pobudza organizm do walki z wirusami i bakteriami, wzmacniając odporność,
  • uszczelnia naczynia krwionośne, wpływając na pracę układu krążenia - ogranicza ryzyko wystąpienia miażdżycy i chorób serca czy udaru mózgu,
  • chroni przed nowotworami,
  • wpływa na stan dziąseł, skóry, stawów, ścięgien i mięśni,
  • opóźnia procesy starzenia,
  • zmniejsza ryzyko wystąpienia alergii, obniżając poziom histaminy we krwi,
  • przeciwdziała anemii,
  • wpływa na zdolność koncentracji, zmniejsza zmęczenie i stres.

Te wszystkie właściwości witaminy C sprawiają, że sok z aceroli cieszy się dobrymi opiniami klientów.

Sok z aceroli 100% - bez cukru i sztucznych dodatków

Naturalnie wytwarzany z aceroli sok to gwarancja wspomagania organizmu z pomocą produktu pozbawionego szkodliwych substancji i cukru. Soki bio są produkowane zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego - ich uprawa może odbywać się jedynie na wyselekcjonowanych glebach położonych z dala od zanieczyszczeń, wyłącznie z zastosowaniem organicznych nawozów. Sok z aceroli to źródło i nie tylko witaminy C. Acerola zawiera także wysokie stężenie Beta-karotenu i witaminy A oraz witamin z grupy B, a także cennych minerałów, takich jak magnez, wapń, żelazo, fosfor czy potas.

Suplement diety z aceroli dla dzieci i dorosłych

Dobroczynne właściwości witaminy C wykazują skuteczne działanie zarówno u najmłodszych, jak i osób w podeszłym wieku. Sok z aceroli dla dzieci należy podawać zgodnie z określoną na opakowaniu dawką. Z kolei sok z aceroli w ciąży może być stosowany, jednak wcześniej warto skonsultować się z lekarzem prowadzącym i nie przyjmować dodatkowo witaminy C z innych źródeł.

Gdzie kupić sok z aceroli?

W Polsce owoce aceroli nie są dostępne w formie nieprzetworzonej, ale warto kupić suplement diety w postaci naturalnego soku z aceroli, dzięki któremu wzmocnimy odporność - swoją, jak i dziecka. Tego typu produkty można kupić zarówno stacjonarnie, jak i online - w Biomondo. W naszym sklepie internetowym ze zdrową żywnością możesz zaopatrzyć się w sok z aceroli w butelce o pojemności 500 i 1000 mililitrów w korzystnej cenie. Co więcej, zamówione produkty przywieziemy wprost do drzwi, dzięki czemu zadbasz o siebie bez wychodzenia z domu.

Stosowanie soku z aceroli

Jak spożywać sok z aceroli? Najlepiej przed posiłkiem, w dawce zalecanej na opakowaniu, która wynosi 50 mililitrów dziennie. Należy pamiętać, że przed użyciem należy wstrząsnąć butelkę, a produkt przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 21 dni po otwarciu opakowania. Sok z wiśni z Barbados można także dodawać do robionych przez siebie koktajli. Nie należy jednak dolewać go do herbaty, ponieważ wysoka temperatura niszczy dobroczynne składniki wiśni z Barbados.